vineri, 4 mai 2012

Joi seară - muzică de ars masele sau Burning Table şi Mere la Daos


Joi seara...eheee...pe vremuri...cluburile erau pline-ochi la serile “studenţeşti” organizate mai prin tot locul...În 2012 lucrurile însă par schimbate căci la jumătate de oră după 21.00 (ora anunţată de începere a concertului) Daos-ul era semi-nud, adică puteai număra uşor clienţii de la mese ca fiind nesatisfăcător de puţini; în fine, după o bere revigorantă pe căldurile ce tocmai au dat buzna in vieţile noastre iată că începe şi concertul mult aşteptat în prezenţa a...hai să zicem...50 de rockeri. Parcă aparţinând unui cult super-secret, publicul e cam acelaşi mereu, concertele devenind bune momente de a te mai vedea cu vechi cunoştinte, prieteni sau chiar rude şi de a mai schimba o vorbă-două cu persoane interesante din mediile rock sau chiar sa guşti o gura de Tsingtao, cea mai populară bere chinezească la 640 de ml…
Pe scenă urcă uşor după ora 22.00 trupa Mere, care între noi fie vorba chiar “mere”! De notat puncte pozitive şi negative: prezenţa scenică bună şi comunicarea cu publicul impecabilă a vocalului Mark Huţiu; chitară bună, dar intermezzo-uri nu tocmai inspirate (mai ales cele repetate) aparţinând lui George "Mânuţă" Stoica; un instrument extrem de ciudat dar care am aflat ca „ştie” 3 octave, a băsarului Victor Slama şi nu în ultimul rând declaratul băutor de bere cu six pack-ul la purtător, Mihai Stroia, care se pricepe bine în a bate...la tobe; de reţinut din repertoriul Mere piesa cu nr. 1 de aseară şi anume “Vreau sa fiu javra ta” după Iggy Pop; una peste alta, dacă e să reducem din tentele progresive de anii 90 şi să adaugăm ceva mai mult timp pasajelor de tip “cojones” băieţii aştia ar avea ceva de zis! Şi lucrul ăsta nu îl spun doar eu ci şi câştigarea competiţiei din 2011 “The Bands Battle” Arad.
Burning Table au venit cu o viziune diferită ce cuprindea mai multe întrepătrunderi a sub-genurilor şi genurilor abordate, o combinaţie uneori uşor stranie de space rock, progresive rock, blues, funk şi chiar alternative; ca şi cum ţi-ai imagina o combinaţie între Implant pentru Refuz, Jais şi Bio, asta ca să menţionez câteva din trupele în care au activat componenţii Burning Table. Trebuie să vă zic însă că nu foarte pe gustul meu au fost reprizele de funk si progresiv, poate greu de digerat de un „stomac muzical” obişnuit cu altfel de sunete, dar cu siguranţă că mulţi alţii au apreciat şi aceste momente. Nu pot vorbi despre Bogdan Nagy  (vocal si harmonica), Levi Molnar (tobe), Czifrak Stefan (bass) şi Zsolt Szabo (chitară) fără a sublinia aspectele legate de tehnica impecabilă de interpretare, faptul că fiecare sound a fost atent studiat înainte de a ajunge la urechile noastre în cea mai bună variantă de fusion gândită de trupă şi poate că aici ar fi loc de un plus de suflet în detrimentul calculelor pe note. Dacă vreţi să ii (re)vedeţi live, pe 11 Mai vine rândul Bucureştiului, pe 12 Mai sunt la Buzău, iar pe 23 iunie Burning Table se întorc acasă, la Daos Timişoara!
Îngerul albastru al FM-ului (deţinător de puteri magice, despre care vom discuta altă dată mai multe), ar face urmatoarele:
-                          ar umple sălile de concert cu toţi adormiţii de acasă (despre rockerul de cameră puteţi citi îincărcând in bară adresa: http://punkdelux.blogspot.com/2012/02/rockerul-de-camera.html)
-                          pentru trupele de aseară ar face un mic switch de tehnică versus sentiment între Burning Table şi Mere!
O zi bună tuturor, să ne vedem la urmatorul concert!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu