Vineri, 16 septembrie:
18.30 - Besh o droM - Ungaria: Muzica celor 8 pasionati imbină instrumente populare şi contemporane (inclusiv cymbalon şi platane, de exemplu), in stiluri de la jazz catre world music, gasim si influente din Transilvania, apoi cate ceva de la evrei, afgani, egipteni, libanezi, armeni, bulgari, macedoneni precum şi un usor iz al traditiilor grecesti.
20.00 - Beefolk - Austria: 5 absolventi de Conservator reinventeaza democratia muzicala: propria interpretare a muzicii clasice, altoite cu sound-uri de jazz şi pop.Asteptam momentul cu interes pentru a asculta melanjul de world jazz contemporan!
21.30 - The Idan Raichel Project - Israel: daca la varsta de 9 ani te pasioneaza muzica gipsy si tangou-ul, studiezi jazz la scoala, iar pe la 18 ani canti pentru armata rock, cu siguranta ca la varsta maturitatii ai ceva de spus in muzica; cea mai mare revelatie muzicala din istoria Israelului ne va onora cu prezenta sub titulatura The Idan Raichel Acoustic Project, fiind vorba de nu mai putin de 10 muzicieni ce vor da totul pe scena Plai-ului;
23.30 - Tündérground - Romania: Influenţele iniţiale de light jazz şi muzica moderna a celor 7 componenti s-au imbinat armonios cu sunete contemporane completate de drum and base.Noutatea pe care a adus-o trupa din Miercurea Ciuc este varietatea instrumentelor folosite. Muzica lor cantata la flaut, dramba, chitara electrica si acustica, vioara electrica, tobe şi chitara bas, are o sonoritate aparte.Daca nu i-ati prins la Peninsula pe 26 august, acum va veni momentul, la Plai!
23.30 - Jonathan David - concert acustic: cantaret si compozitor, originar din Marea Britanie, stabilit acum in Romania, interpreteaza in acompaniament de chitara o selectie de cantece foarte cunoscute ale unor artisti mai vechi sau mai noi, ca: John Lennon, Bob Dylan, Bob Marley, Pink Floyd, James Blunt, Florin Chilian, Cat Stevens, precum si piese proprii; este adus pe Scena mica de catre Centrul Cultural GONG
Sambata, 17 septembrie:
18.30: Forbidden City Chamber Orchestra - China: Studii de conservator, instrumente traditionale, ritmuri proaspete si un limbaj muzical accesibil, limpede – toate acestea dau farmecul oricărui concert al ansamblului format din 11 componenti. Repertoriul lor cuprinde cantece populare de iubire, cantece de jale, pana la piese de percuţie si pasaje recitate. Mai trebuie precizat ca Forbidden City Chamber Orchestra vor fi prezenti cu 2 zile inainte la Bucuresti pentru a participa la festivalul George Enescu, aflat la editia XX.
20.15: Warsaw Village Band- Polonia: Pasiunea pentru muzica traditionala le-a adus celebritatea; in conformitate cu "manifestul" creatoar al trupei, aceasta a fost formata ca o reactie la cultura de masă si de ingustire, care de fapt duce la "distrugerea demnitatii umane"; Violoncelul, vioara, suka, tambur si alte instrumente mai mult sau mai putin clasice va vor face frumoasa seara de sambata.
22.00: Susana Baca - Peru: a reusit sa aduca in atentia interegii lumi mostenirea muzicala afro‐peruviana. Artista a crescut cu muzica veche, munca sa continuând in aceeasi directie la Instituto Negrocontinuo.Lupta, Suferinta, exprimarea identitatii, stramosii africani transportati ca sclavi in America de Sud vor fi pe scena Plai-ului prin vocea Susanei Baca, proaspat numita Ministrul Culturii al Peru este cea care spune: "simt muzica din Cuba, Columbia, Ecuador, Argentina, Puerto Rico si Venezuela ca si cum ar fi a mea." Artista ne va prezenta cel mai recent album al sau, „Afrodiaspora”, aparut in acest an, care exploreaza influenta africana asupra muzicii si culturii latino‐americane;
Cam atat despre programul muzical de la Plai, care cu siguranta ca ne va duce pe diverse taramuri muzicale, in functie de cei care vor canta pe scenele amenajate la Muzeul Satului. Ramane sa ne vedem la fata locului, cu incepere de vineri, 16 septembrie!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu