luni, 10 septembrie 2012

Bilete cu preţ redus la Plai 2012 şi line-up formaţii

La Plai poţi intra cu 35 de lei pe zi dacă îţi cumperi biletul din timp sau cu 70 de lei dacă doreşti un abonament pentru întreg festivalul. Dacă nu eşti sigur asupra programului din weekendul ce ne aşteaptă, atunci să ştii că biletul te va costa 40 de lei dacă ajungi după ora 16.00 la Muzeul Satului Bănăţean. De două ediţii încoace există şi posibilitatea de campare, acum în limita a 100 de locuri, baza brăţării “PLAI + Camping”. După cum ştiu deja cei care au mai fost la Plai, la acest festival te poţi prezenta cu căţel, cu purecel, adică este permis accesul animalelor de companie, iar cei mai mici dintre participanţi pot intra gratuit la Plai dacă au sub 12 ani si 1,50 metri.

Pentru a păstra amintirea cât mai vie a festivalului Plai, îţi poţi achiziţiona un şnur personalizat (adică un  Lanyard) cu 15 lei sau un tricou cu 50 de lei.
Despre multitudinea de activităţi, ateliere, workshopuri sau cum doreşti a le spune am scris anterior, acum aş mai vrea să te invit la concert: rezident band va fi Subcarpaţi, îi vei putea vedea vineri, sâmbătă şi duminică cu începere de la 19,30.

Oquestrada vor urca pe scenă vineri, cu începere de la orele 20,20. Despre formaţia aceasta am aflat că se află în zone ale  fado-ului, încluzând funana, muzica tradiţională arhipelagului Capul Verde şi combină sonorităţi specifice sound-ului jamaican ska, nesfiindu-se să adauge nişte tipice ritmuri africane.

La 22,20 începe concertul cu capul de afiş al zilei de vineri, Patrice & Supowers, despre care se ştie că nu poate fi catalogat sub un singur gen muzical, fiind influenţat de muzica reggae, funk, soul, rock şi folk englezesc, iar piesele sale se remarcă printr-o fuziune de stiluri şi diversitate.

Sâmbătă e locul românilor de la Blue Nipple Boy să ne încânte auzul cu începere de la 20,20, mai ales că bandul acesta ajunge pentru prima oară în Timişoara pentru a ne cânta."Pregătiţi-vă să vă simţiţi bine şi totul o să meargă ca uns!" este mesajul celor de la Blue Nipple Boy, gata să ne ofere indie rock la Plai.


Cap de afiş pentru sâmbătă este cu siguranţă Fatoumata Diawara, cel mai nou artist produs de casa de discuri World Circuit, al cărei concert va începe de la 22,00 fix. Fatoumata Diawara face parte dintr-un proiect muzical intitulat Rocket Juice & The Moon, fondat de Damon Albarn (Blur & Gorrillaz), Flea (Red Hot Chili Peppers) şi Tony Allen (producătorul lui Fela Kuti – legenda afrobeat), iar organizatorii Plai spun că aceasta  este cea mai căutată artistă a momentului în lumea world music.

Între improvizaţie şi compoziţie, ritmuri indiene şi fragmente de jazz şi folk îi vom găsi pe Ganga ENSEMBLE JAZZ pe scena Plai duminică, de la 20,20, iar intstrumetele ce le vom vedea sunt deosebite: contrabas, vioară, sitar.

Aziza Mustafa Zadeh, supranumită de presa “The Princess of Jazz” şi “Jazziza”, headline-ul de duminică, va urca pe scenă de la 22,00, cu scopul de a ne introduce în lumea mugham - o formă veche, foarte dezvoltată şi complexă de muzică specifică Asiei Centrale, Turciei, Orientului Mijlociu şi Orientului Îndepărtat şi suficient de apropiată zonei jazz.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu