vineri, 28 septembrie 2012

În Arad, Cluj şi Timişoara avem parte de Burlesque Show cu dark cabaret şi vintage striptease


La mijlocul lunii octombrie se vor întampla trei evenimente consecutive cu Silk Ribbon Sisters sub titulatura Burlesque Show. În Timişoara acesta se desfăşoară duminică, 14 Octombrie în Club Daos, gazdă a celor mai interesante momente din 2012, cel puţin până acum. 

Am pus bifă în caledar cu "trebuie" şi am început să îmi pun întrebări despre cum va fi toată treaba asta cu dark cabaret şi restul, trecându-mi prin minte diverse (de la "oare îmi trebuie corset din acela neo-gothic punk?" până la "o să vedem noi machiaje şi o să ascultăm altfel de muzici?"). M-am gândit apoi să aplic metoda "apelează la specialist", aşa că în cel mai scurt timp posibil am luat legătura cu cel care organizează evenimentul, Casian Ciupa-Rad. Pentru cei care nu îl cunosc încă fac câteva precizări: Casian este "tatăl" brandului Trei Ceasuri Rele şi se ocupă de organizare evenimete de ceva ani buni fiind un iubitor de punk, surf, rockabilly, pshychobilly şi alte subgenuri, al tatuajelor old school, dar şi un om de acţiune, mereu implicat activ în mişcarea ce o reprezintă. Din conversaţia cu reprezentantul Trei Ceasuri Rele am reuşit să extrag un mini-interviu cu informaţii care ne sunt cu siguraţă de folos tuturor:


1. Casian, eşti un cunoscut al lumii underground (prin brandul Trei Ceasuri Rele)
pentru că majoritatea concertelor de punk, rockabilly şi psychobilly care s-au întamplat
pe la noi ţi le datorăm ţie. Cum a pornit toată ideea cu specacolul burlesque din 14 octombrie?

Îmi doream de ceva vreme sa fac un astfel de eveniment, însa nu am reuşit. Prin toamna lui 2009, dacă îmi amintesc bine, a fost în România o dansatoare de burlesc, Daiquiri Dusk din UK, însă la vremea respectivă nu am putut găsi în Timişoara o locaţie care să dorească sau să aibă îndrăzneala (a se citi coaie) să găzduiască show-ul. De data s-a ivit o ocazie  pentru a organiza chestia asta şi mi-am propus să nu o ratez, astfel iată că s-a materializat.

2. Aş vrea să discutăm câte puţin despre fiecare din detaliile show-ului aflat în pregătire.
În primul rând, legat de termenul “burlesque” – să ne pregătim pentru a vedea nişte ţinute ale
începutului de secol? Va fi vorba şi despre scenete sau pasaje din piese de teatru?


Să fiu sincer, nu ştiu la ce să ne aşteptăm. Pot doar bănui vag ce se va întâmpla din ce am citit despre fete. Fiecare dintre ele având câte un segment preferat din toată chestia asta numită burlesc. Presupun că va fi scenetă, strip tease retro şi moment de dark cabaret, vom vedea. Sper să fie o surpriză cât mai plăcută pentru toată lumea.

3. Aş vrea să clarificăm nişte chestiuni din secţiunea “dark cabaret”: fondul sonor
va merge în zona Amandei Palmer sau este vorba de altfel de sound-uri? Silk Ribbon Sisters
vor cânta pe scenă sau va fi vorba de un aranjament sonor pregătit dinainte ce se va auzi ca fundal al spectacolului?

Nici în ceea ce priveşte muzica nu ştiu mai nimic, însă te pot asigura că nu se va cânta (cel puţin nu în sensul de concert), muzica va fi pusă de un dj care cel mai probabil va fi una dintre fete şi anume Nuit Blanche.

4. Am văzut pe afiş că accesul este permis doar celor peste 18 ani; aş vrea să ne subliniezi
ce crezi că ne va rămâne în memorie din vintage striptease, mai ales că din câte am reuşit eu să aflu spectacolul per ansamblu doreşte să aducă feminitatea, în toate aspectele ei frumoase şi artistice, în prim-plan şi nu să creeze un pseudo-concurs de asistente tv?

Având în vedere faptul că este anunţat vintage strip tease, cred că cel mai bine este să păstrăm o limită de vârstă a publicului pentru a nu avea cine ştie ce surpize : ). În mod sigur nu va fi vorba despre standardele astea moderne şi pline de prejudecăţi în ceea ce priveşte presupusa frumuseţe etc. şi de asemenea nu cred că va fi plin de piţipoance, snobi şi alte asemenea personaje. Vom vedea ce amintiri ne vor rămâne, însă precis vor fi plăcute.


5. Burlesque Show Silk Ribbon Sisters Milano va fi primul dintr-o serie de evenimente
ce doreşti să le aduci în Timişoara? Te-ai gândit la extinderea evenimetului şi în alte
oraşe ale ţării şi dacă da, unde crezi că ar “prinde” cel mai bine acest spectacol?

Acesta este primul eveniment de acest gen organizat de către mine, nu pot spune încă dacă vor urma şi altele sau nu. Evenimentul face parte dintr-o serie de 3, acestea având loc astfel: 12.10 Arad – KF, 13.10 Cluj-Napoca – Gambrinus Pub şi 14.10 Timişoara – Club Daos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu