marți, 3 iulie 2012

Punk'n'Fun pe 5 iulie cu Argies şi Living Dead Army în Alkimia


Trei Ceasuri Rele ne aduc joi cel puţin trei ceasuri bune de muzică adevărată în Timişoara! Pe data de 5 iulie semnăm condica la Alkimia pentru un show de excepţie cu Living Dead Army (Horror Punkrock / Hell'n'Roll de la vecinii noştri din Szentes) şi Argies (Punk-Rock made in Argentina). Toate astea se vor întâmpla cu începere de la ora 20.00, iar biletul este de doar 10 lei. De menţionat că pe Living Dead Army i-am mai văzut şi în ianuarie 2010, când au cântat cu Haos în deschidere, la Manufactura.




 Şi pentru că numai cine studiază află chestii noi, iată ce am reuşit să descopăr pentru voi legat de viitor-prietenii noştri din Argentina:
 
Argies s-au înfiinţat în 1984 şi au puternice rădăcini in punkul britanic, dar şi influenţe de ska, raggae, dub si bineînţeles rock’n’roll cu elemente latine. Urmând politica “do it yourself”, aceştia au o carieră de succes reuşind pe tot parcursul existenţei să-şi menţină independenţa.
Numele bandului provine din derivatul peiorativ al cuvântului “argentinian” folosit de către englezi în războiul din 1982 pentru Insulele Falkland. Cu toate acestea, Argies nu sunt naţionalişti, ci mai degrabă aparţin culturii muzicale internaţionale, aşa cum declară chiar ei. La mijocul anilor ’90 formaţia părăseşte oraşul lor de baştină, Rosario, pentru Buenos Aires şi cîntă anual în peste 35 de concerte, ceea ce îi face fruntaşi în topul prestaţiilor live. Începând cu 1999, formaţia îşi extinde sectorul concertistic participând cu regularitate la turnee în America de Sud şi Europa. David (voce, chitară), Manu (tobe, chours), Tobi (bass, chours) şi Haali (chitara, chours) funcţionează ca un tot unitar care a învăţat de-a lungul timpului că diferenţele de opinie dau savoare produsului final, muzica. Metoda lor de a face muzică i-a transformat pe Argies într-o adevărată mişcare culurală independentă.
Cum Argies au activat atâţia ani la rând pe scenă, este greu de determinat nuărul exact de concerte; mai uşor este să menţionez câteva din formaţiile cu care au împărţit scena:
The Vibrators, Last Resort, The Exploited, Poison Idea, Anti Nowhere League, Toy Dolls, Total Chaos, Disorder şi mulţi alţii.
Discografia oficială conţine:
- 1996- "Historias & Corridas", Combative Records Argentina
- 1998- "A media asta", Combative Records Argentina & Vampyr Discos
- 2001- "La Frontera", Combative Records Argentina & Cabriten Panchen Discos
- 2002- "Great Combat Performances", Best of... Mad Butcher (Germany) & KOB Records (Italy)
- 2003- "Himnos de combate", Best of... Cochebomba Records (USA)
- 2003- "Fake Reaction", Feier Mettel (Germany)
- 2005- "Al límite de las utopías", Fire and Flames (Germany)
- 2007- "Lista Negra, historia de Argies", Best of... Oui Oui Records (Argentina)
- 2008- "Quien despierta", ANR Music & Fire & Flames (Germany), Anfibio Rcds. (Italy), Oui Oui Rcds. (Argentina)
- 2010- "Click Off", Anfibio Records (Italy), Speedrawk Records (Malaysia)

“Don’t Cry For Me” este turneul european ce îi aduce şi în România, în mai multe oraşe: Timişoara – 5 iulie, Odorheiul Secuiesc – 6 iulie, Bucureşti – 7 iulie, în cadrul Summer Of Punk şi Câmpulung Muscel – 8 iulie, turneu ce se desfăşoară din aprilie până în august şi promovează albumul omonim apărut anul acesta şi care beneficiază de un turneu ce conţine în total nu mai puţin de 102 show-uri (moment în care nu pot să nu-mi amintesc cum unul din “vedeţii” români se plângea anul trecut că nu poate cânta în două seri consecutive pentru că… “e prea obositor” – aşa e cu rockstarii noştri, ce să-i faci?)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu