miercuri, 27 iunie 2012

Audiţii mediatizate "la greu" sau cum a fost învinsa Lepa de Porc(ul de aur)

Se întamplă rar în urbea noastră dragă câte un eveniment care să beneficieze de atâta publicitate precum cel de vineri, 29 iunie, de la orele 21.37 fix, din Daos. Sigur că asta se datorează  în primul rând  faptului că renumele festivalului ce urmează a se desfăşura în septembrie este unul de marcă; după cum spunea dl. George Gordon Noel Byron, "renumele este setea tinereţii", căci şi festivalul despre care grohăie - pardon, viueşte lumea-ntreagă e deja un adevărat pericol pentru tot ce se întâmplă pe scena locală. Cea mai proaspătă dovadă în acest sens este anularea concertului deja amânat al celebrei Lepa Brena, evident speriată de concurenţa Porcului de aur, cu toate că vineri va fi vorba doar de audiţii. În acest sens, comunicatul de presă emis ieri precizează clar: 
"Porcul de Aur o urmăreşte pe doamna Lepa Brena. Astfel organizatorii sunt pregătiţi de un anti-concert la orice dată ulterioară programată de doamna Lepa Brena."
Pe de altă parte, tot aceştia declară:
"pentru prima data in istoria mondiala a unui festival vom incepe cu decernarea premiilor, nu cu un concert", deşi "scheletul" (dacă ii putem spune aşa) Porcului este o copie fidelă a defunctului Cerb, ambele bineînţeles de Aur. În amintirea momentelor de pe scena amplasată sub Dealul Tâmpei în care Ricky Dandel pocea cuvintele cu accente anglo-germanice într-un mod numai de el ştiut, pe scena de lângă Bega va urca pentru a face atmosferă Nitta (Nicolae Buda, cunoscut celor din "anturajele" underground ca fiind unul din organizatorii festivalului Rock la Mureş) alături de nu mai puţin celebrul cocoş Exploited cu care a făcut furori şi la Factor X în chiar primul sezon. 

Pentru că Porcul nu e porc destul, dacă nu e şi fudul, la Probele de vineri vor fi şi jumări, făcute dintr-unul din precursorii acestuia situat într-o zonă eco-turistică de mare căutare. 
Ar mai fi de precizat că vor fi câteva formaţii vocal-intrumentale de renume din Timişoara, Bucureşti şi chiar de peste hotarele ţării, ale căror nume vor rămâne (cel puţin până în momentul desfăşurării acţiunii) necunoscute, deşi e posibil ca mulţi, după o seară serioasă de petrecut, să nu-şi mai amintească mare lucru nici a doua zi.

Iniţiativa Porcului a apărut ca o urmare a faptului că Navetistul Bănăţean a apucat într-un final căile corecte, acum el "goes punk" şi prin urmare Flavius Băican s-a hotărât alături de nişte sponsori mărunţi, după cum se auto-intitulează, să organizeze acest festival în septembrie. Probele însă, efectuate cu mare tam-tam (am fost anunţaţi că fiecare trupă are tobar) se vor desfăşura vinerea asta la Daos, fiind bineveniţi toţi cei cu simţul umorului şi dorinţă de distracţie.

Un comentariu: