duminică, 17 iunie 2012

O zi de byron în Timişoara - live, unplugged, electric şi viu


Vinerea a fost grea pentru cei de la byron, mai ales că ziua de lucru și-au început-o la Street Delivery, la 18.30, într-o inedită întâlnire cu fanii și presa la ceainăria Cărturești, unde au povestit despre "Live Underground", DVD-ul (disponibil în ediţie limitată şi în variantă Blue-Ray) ce conţine cele două concerte susţinute în salina Turda. Întâlnirea s-a încheiat cu un minirecital unplugged, un preambul a serii ce stătea sub semnul byron

Ultimul concert din turneul naţional de promovare "Live Underground Tour" a început uşor după ora 22.00 în Life Pub, în faţa unui public entuziast, pe care nu-l întâlnim des la alte evenimente rock. Concertul a debutat în puternice nuanţe de progressive rock, "actorul" principal, Dan Byron declarând că are o uşoară senzaţie de multiplicare a personalităţilor, mai ales că acesta a trebuit să "acopere" şi partea de keyboards (6fingers, clăparul trupei, nu a putut fi prezent la eveniment). Am detectat pe  parcursul concertului uşoare nuanţe de Bon Jovi sau Reamonn, spre deliciul celor prezenţi. Undeva între părţile vocale, chitara acustica, flaut şi clape, Dan Byron a cucerit publicul alături de Costin Oprea (chitară electrică), Laszlo Demeter (chitară bass) şi Dan Georgescu (tobe). Am remarcat că trupa byron este extrem de bine legată, profesionalismul, dedicaţia şi comunicarea non-verbală fiind câteva din atributele lor. Băieţii au cântat mai mult de două ore şi au avut două bis-uri îndelung cerute, când ne-au oferit şi trei cover-uri printre care şi Queen sau Noir Desir.

 Imediat după concert, trupa byron au dat autografe, au făcut poze cu fanii şi au acordat interviuri, după care relaxarea a continuat la "un pahar de vorbă", urmat de un scurt periplu prin cluburile timişorene, pline-ochi la două ore după miezul nopţii.
Cei care doresc să îi (re)vadă pe byron au posibiliatea pe data de 27 iunie în exclusivitate pe HBO să ia parte din faţa micului ecran la concertul unnpluged (din mina Terezia) si electric (amfiteatrul din mina Rudolf), coborând virtual la peste 100 de metri în salina Turda pentru mai mult de 100 de minute de muzică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu